Hallo, ik ben Jade!

Je eigen werk voorstellen, is altijd een beetje als luid roepen: "kijk, mama, ik heb kaka gedaan!". Maar ik ga mijn best doen, beloofd. Ik studeerde af als Master in de fotografie en daarna ging ik voor illustratie. Beide vind ik een feest, dus het is ook geen wonder dat ik me vaak aan de combinatie, collages, waag.

Verder waagde ik me ook nog aan een opleiding kleuteronderwijs, avondschool mode, gitaarles, acteren in theatergezelschap Milla, zingen bij Solid Spaces, en aan zowat elke workshop die ik vinden kan. Mijn probleem (maar ik hoop stiekem ook een beetje mijn kracht) is dus dat ik altijd alles wil doen. Mijn illustraties borduren, op een muur schilderen, in olieverf en in kleurpotlood, porselein bekladden, alle mogelijke druktechnieken proberen, ... (of nog veel zottere dingen, laat de tips maar komen!) Mijn liefde voor kunst gaat echt van hier tot overal. Niks moet en alles mag.

Hieruit ontstond Studio Sips: veel van alles bijeen, en liefst alles tegelijk. De studio biedt handgemaakte spullen die geïnspireerd zijn door illustratie, fotografie & grafisch design. Naast porselein, prints en juwelen vind je er ook originele postkaarten met handgemaakte enveloppen of andere leuke geüpcyclede spullen. Steeds met een beetje humor, zowel liefelijk en schattig, als lekker zwart.

Op aanvraag maak ik ook gepersonaliseerde serviezen: voor bedrijven, trouwfeesten, of gewoon voor jezelf. Ik ga steeds op zoek naar tweedehands porselein om in een nieuw, fris jasje te steken. Recyclage, hergebruik en upcycling is voor mij dan ook heel belangrijk.

De essentie van mijn werk is eigenlijk heel erg klein: de glimlach op de gezichten van mensen als ze mijn producten zien. Want ook mijn dag is beter wanneer mijn koffietas me vrolijk toelacht!